Forside /Aktuelt/Aktuelt/Sikker på sykkel: Bli med og bli enda bedre!

Sikker på sykkel: Bli med og bli enda bedre!

Ønsker dere hjelp til å ta sykkelopplæringen et steg videre? Da er «Sikker på sykkel» et viktig bidrag for å motivere lærere og barn til å engasjere seg i opplæringen. Hovedpremien er å representere Norge i den internasjonale finalen i den europeiske trafikkopplæringskonkurransen ETEC.

Rundt 40 000 barn er med i NAFs sykkelopplæring hvert eneste år. Alle skoler i Norge kan delta i en kunnskapsdrevet konkurranse for barn mellom 10 og 12 år.

Gjennom Sykkeldyktig.no får alle en god sykkelopplæring. For dem som ønsker litt ekstra motivasjon i sykkelopplæringen, er det en god idé å bli med på «Sikker på sykkel». Gjennom teoretiske og praktiske oppgaver utfordres barna i trafikkunnskap og sykkelferdigheter.

Første steg er sykkelopplæringen på skolen gjennom Sykkeldyktig.no. De to elevene dere ønsker at skal representere skolen videre i «Sikker på sykkel», en jente og en gutt, meldes på til en distriktsfinale i regi av NAF. De to beste jentene og de to beste guttene i landsfinalen vinner en fantastisk opplevelse, som er å representere Norge i europafinalen. Finalen arrangeres av FIA (Federation Internationale de l’Automobile)

NAF dekker alle kostnader i både den nasjonale og den internasjonale finalen.

Er dette noe for din skole? Finn ut mer om hva «Sikker på sykkel» er.