Forside /For foreldre

Foreldre og barn sykler sammen

Bidra til barnets gode sykkelvaner

 

Foreldre og andre foresatte spiller en viktig rolle for at barn skal utvikle sykkelferdigheter, trafikkforståelse og god atferd i trafikken. De fleste barn synes det er morsomt å sykle fordi det gir bevegelsesfrihet, fart og mestringsfølelse. Den dagen de mestrer sykling på to hjul for første gang, er en dag mange barn vil huske lenge – kanskje hele livet.

«Å sykle med barna er hyggelig – og nyttig for at de skal utvikle ferdigheter som de vil ha god bruk for som vordende trafikanter».

Tekniske grunnferdigheter og aktiv bruk av sansene står sentralt. Det samme gjør forståelse av grunnleggende trafikkregler og god trafikkatferd. Vi oppfordrer derfor alle foreldre til å lære barna å sykle og ta dem med på sykkelturer.

Du trenger ikke å legge lista høyt for at det skal gi godt utbytte. Her følger noen råd om hvordan du som forelder kan bidra til å gjøre ditt barn best mulig rustet før sykkel- og trafikkopplæringen i skolens regi starter. Du får også noen utstyrstips og gode råd om hvordan du tar vare på utstyret og tilpasser det riktig.

Lære å sykle